Microsoft este leader global în dezvoltarea și furnizarea celor mai comune soluții software desktop, server, unelte de dezvoltare și dizpozivite hardware.

Soluțiile Microsoft se pot achiziționa prin diverse programe de licențierea, alegerea lor fiind extrem de importantă pentru utilizarea în deplină legalitate, conform cu termenii și condițiile EULA.

Produse

Office 365

Fie că lucrați de la birou sau din deplasare, obțineți un set de instrumente de productivitate familiare, de înaltă calitate. Aplicațiile Office (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access) – întotdeauna cele mai recente versiuni – vă permit să creați, să editați și să partajați în timp real de pe PC/Mac sau de pe iOS, Android™ sau dispozitivul Windows cu oricine.

Includeți-vă brandul în adresa de e-mail de clasă superioară pentru a mări gradul de recunoaștere a numelui firmei și a vă face afacerea să se remarce pe piață cu materiale de marketing particularizate, ușor de creat. Conectați-vă mai bine cu clienții și colegii folosind o gamă largă de instrumente de comunicare, de la e-mail și IM la rețele sociale și conferințe video.

Cu 1 TB de spațiu de stocare per utilizator, veți avea suficient spațiu pentru toate fișierele. În plus, pentru că fișierele sunt stocate online, puteți partaja cu persoane din interiorul sau din afara firmei, de oriunde lucrați, oricând aveți nevoie. Iar cu conținutul video HD de la mai multe părți, partajarea de conținut și calendarele partajate, veți fi întotdeauna sincronizat cu echipa dvs.

Windows 10

Windows 10 este familiar și ușor de utilizat, cu nenumărate similarități cu Windows 7, inclusiv meniul Start. Pornește și reia rapid, are o securitate încorporată sporită pentru a vă proteja și este proiectat pentru a funcționa cu software-ul și hardware-ul pe care le aveți deja.

Microsoft Edge vă permite să treceți mai rapid de a răsfoi la a realiza lucruri. Scrieți sau tastați notițe direct pe paginile web și partajați-le cu alții, citiți articole online fără distrageri și salvați-vă lecturile preferate pentru a le accesa ulterior mai facil.

Finalizați mai rapid lucrurile, gestionându-vă desktopul. Fixați patru elemente pe ecran în același timp și creați desktopuri virtuale oricând aveți nevoie de mai mult spațiu sau doriți să grupați lucrurile în funcție de proiect, precum aplicațiile Office pentru lucru și jocurile pentru distracție.

Noul Windows Store, o experiență de cumpărături unificată pe fiecare dispozitiv cu Windows 10. Răsfoiți magazinul pe PC-ul, tableta sau telefonul dvs. și descărcați ușor aplicații, jocuri, muzică, filme și show-uri TV extraordinare, gratuit sau contra cost.

Cea mai mare franciză Xbox și cel mai bun Xbox Live sunt acum furnizate împreună cu Windows 10. Începeți să înregistrați jocuri în câteva secunde, concurați împotriva jucătorilor de pe consolă și rulați jocuri de pe consola dvs. Xbox One pe orice PC cu Windows 10 din casa dvs.

Skype

Skype facilitează comunicarea – gratuit. Efectuați apeluri, partajați conținut și trimiteți mesaje către oricine, chiar dacă nu sunt pe Skype.

Acum este mai ușor să începeți o conversație sau un apel pe Skype. Trimiteți un link în orice fel doriți, astfel încât prietenii, familia și echipa dumneavoastră să se poată alătura conversației, chiar dacă nu au Skype.

Rămâneți aproape de cei mai buni prieteni cu chatul în grup. Este excelent pentru a face planuri de weekend, a începe un grup de lectură și a face schimb de fotografii.

Duceți colaborarea la un alt nivel. Partajați ecranele și creați împreună. Trimiteți fotografii și fișiere de orice dimensiuni și lăsați ideile să înflorească.

Intrați în legătură cu membri ai familiei și prieteni din întreaga lume. Cu tarife extrem de mici și fără ore de vârf, puteți cu adevărat să sunați acasă imediat ce vi se face dor de cei dragi.

Iată ce puteți face prin Skype:

 • Apelați gratuit orice utilizator Skype, oriunde în lume.
 • Efectuați apeluri către numere de telefon fix sau mobil din întreaga lume la tarife reduse.
 • Adunați un grup de persoane pentru un apel – puteți adăuga până la 25 de participanți.
 • Prietenii apelează un număr, iar dumneavoastră răspundeți pe Skype oriunde vă aflați în lume.
 • Nu sunteți pe Skype sau nu puteți răspunde? Puteți redirecționa apelurile Skype către orice telefon.
 • Nu fiți un număr necunoscut… Permiteți persoanelor apelate să vadă cine le sună.
 • Apelați numere internaționale de pe orice telefon, la tarife mici pentru apeluri.
 • Treceți de la navigarea pe internet la efectuarea de apeluri printr-un singur clic.
 • Începeți o discuție față în față.
 • Adunați un grup de prieteni pentru un apel video.
 • Descoperiți noi metode distractive de a vă exprima într-un chat Skype.
 • Trimiteți un mesaj pe care îl puteți vedea, auzi și simți.
 • Comunicaţi printr-o simplă atingere – schimbați câteva vorbe, plănuiți o excursie, lucrați la un proiect – toate într-o clipă.
 • Trimiteți mesaje text prietenilor, stând comod la tastatură.
 • Sunteți prea ocupat(ă) ca să vorbiți? Lăsați Skype să preia mesajul pentru dumneavoastră.
 • Trimiteți mesaje, fotografii și date privind locaţia dumneavoastră de pe telefonul mobil.
 • Trimiteți fișiere, fotografii și clipuri video de orice dimensiune cu Skype. Plasați sau adăugați pur și simplu fișierul în chatul Skype.
 • Partajați ecranul computerului cu persoana cu care vorbiți.
 • Puneți pe toată lumea la curent cu noutățile printr-un apel video în grup.
 • Trimiteți ușor un contact, un număr și un nume Skype.
 • Conectați-vă la internet în peste două milioane de hotspoturi publice din întreaga lume.
 • Un singur instrument pentru crearea de conturi, alocarea de credit și atribuirea de funcții.
 • Efectuați apeluri Skype prin rețeaua telefonică PBX cu sistem SIP existentă.
 • Treceți de la chat la conversații video cu un singur clic, direct din inbox.
 • Adăugați un buton pe site-ul web sau pe blog și, cu un singur clic, oricine vă poate apela sau trimite mesaje instantanee.
 • Determinați oamenii să vorbească despre și să partajeze conținutul site-ului dumneavoastră web.

Doriți să vorbiți pe chat cu cineva care vorbește altă limbă? Traduceți apeluri vocale, apeluri video și mesaje instantanee.

Windows Server

Windows Server stă la baza multor datacentere din întreaga lume, capacitând business-urile și furnizând valoare organizațiilor de orice mărime. Construit pe această fundație solidă, Windows Server 2012 redefinește standardele oferind sute de noi facilități și îmbunătățiri, creând o punte între virtualizare, rețelistică, stocare, cloud computing și automatizare. În alte cuvinte, Windows Server 2012 te ajută să transformi IT-ul din afacerea ta, într-un IT eficient, rentabil și rapid, care să ofere un plus de valoare întregii organizații.

Azure

Dezvolți aplicații pentru smartphone-uri sau tablete Windows, iOS sau Android? Îți asamblăm un backend la cheie cu stocare de date, autentificare (cu conturi Microsoft, Google, Facebook, Twitter etc.) și notificări, fără să depui nici un efort. Leaderboard, profile de utilizatori sau aplicații multidevice sunt floare la ureche.

Pornește gratuit și scalează atunci când ai nevoie. Folosește limbajele și aplicațiile open source preferate (PHP, Node.js, WordPress, Drupal, Joomla, Umbraco, DotNetNuke etc sunt la un clic distanță), instalează prin FTP, Git sau TFS și integrează-te cu restul de servicii de cloud dacă ai nevoie (SQL, noSQL, Caching, CDN etc).

Vă oferim infrastructură scalabilă, cu ora, fără obligații, pentru aplicații Windows sau Linux, cu provizionare în câteva minute. Creați-vă mașini virtuale din galeria noastră de imagini sau construiți-le acasă și copiați-le în cloud. Nici o grijă, este același format, puteți chiar folosi System Center pentru a muta mașini de pe pământ în cloud și invers. Vreți să conectați cele două lumi? Încercați Windows Azure VPN. Un laborator de test sau instalări de SQL Server, SharePoint, BizTalk, Dynamics NAV etc sunt la câteva minute de tine.

PHP, Java, Node.js, Pyton sunt first-class citizens în Windows Azure alături de .NET. Avem serviciu de Hadoop cu ora. Chiar și Linux este binevenit. De fapt iubim aplicațiile, și dacă aplicația voastră are nevoie de open source, vom face totul să vă oferim uneltele, SDK-urile, licențele open source, deployment-ul, suportul și tutorialele necesare pentru a le rula în datacenterele noastre și încă ceva: puteți să folosiți Windows, Mac sau Linux pe mașinile voastre pentru a dezvolta.

Licențiere Microsoft

Contractele Microsoft Open License, cea mai simplă formă a licențierii de volum

Programul Open License este destinat organizațiilor de orice dimensiune, oferind o modalitate simplă și rapidă: plata integrală a licențelor la momentul cumpărării. Cu Open License, companiile pot obține discount corespunzător nivelului de achiziții pentru licențele cumpărate prin acest program și o serie întreagă de alte avantaje.

Contractul Open License se deschide automat odată cu prima achiziție de licențe – order. Achiziția inițială trebuie să fie de minim 5 licențe, de orice fel. Dar mărimea achiziției inițiale determină nivelul de discount al contractului Open, ce va fi valabil timp de 2 ani. Orice achiziții ulterioare efectuate sub același contract vor beneficia de nivelul de discount stabilit inițial.

Open License poate fi privit ca un angajament Microsoft făcut pe 2 ani: orice achiziție ulterioară de licențe – reorder – va beneficia de reducerea stabilită la prima achiziție, conform volumului de licențe. Deși după 2 ani de la achiziția inițială expiră contractul Open License, licențele în sine vor rămâne valabile perpetuu. De fapt, expiră numai nivelul de discount, nu și licențele achiziționate pe perioada contractului. O organizație poate avea simultan mai multe contracte Open License deschise, eventual cu nivele diferite de discount.

La achiziție, clientul primește dovada de licențiere: contractul Open în format electronic1 accesibil la VLSC – Volume Licensing Service Center. Acolo se specifică numărul și tipurile de licențe, plus un Authorization Number, în baza căruia se pot face comenzile ulterioare pe același nivel de discount. Tot la VLSC se pot gestiona și beneficiile adiționale.

Produsele licențiate sunt apoi instalate folosind kituri ce se descarcă, în baza contractului Open License, de pe site-ul VLSC.

Open Value Subscription – închiriere de software Microsoft

Modelul Open Value Subscription pentru închiriere sau leasing de software oferă companiilor posibilitatea de folosi cele mai noi tehnologii Microsoft pe baza unei plăți anuale sau achiziționând licențele în rate.

Contractele OVS se semnează pe o perioadă de 3 ani. La sfârșitul perioadei, clientul are opțiunile de a prelungi contractul, de a achiziționa licențele perpetue sau de a renunța cu totul la software-ul închiriat.

Subscripția pentru software reprezintă un cost, nu o investiție ce se poate devaloriza în timp. Plătiți software-ul eșalonat și puteți reinvesti banii pe care altfel ar trebui să-i alocați licențierii. Spre comparație, licențele preluate prin Open License se plătesc integral la momentul achiziției.

Pe toată perioada contractului, aveți acces la cele mai noi tehnologii. Upgrade-ul de tip Software Assurance este inclus în program, deci veți putea folosi ultimele versiuni ale produselor închiriate.

De fapt, aveți libertatea de a folosi orice versiune a unui produs închiriat. Drepturile de upgrade sau downgrade sunt incluse.

În felul acesta, vă puteți standardiza versiunile instalate în rețea, pentru a evita problemele de incompatibilitate. Și puteți trece la cele mai noi versiuni atunci când aveți nevoie și condițiile vă permit.

Toate calculatoarele într-un singur contract, toate produsele software în aceeași licență. Toate beneficiile adiționale Software Assurance sunt incluse sub aceeași “umbrelă”. Pe site-ul VLSC aveți și aplicația de gestiune a licențelor de volum și a beneficiilor asociate.

Iar plata se face o singură dată pe an, după o formulă simplă de calcul. Deci o mai bună predictibilitate a cheltuielilor alocate pentru IT.

 

Get Genuine Windows Agreement, legalizarea instalărilor Windows prin licențiere de volum

În fiecare an, milioane de utilizatori din lumea întreagă sunt victimele pirateriei software sau ale problemelor cu licența. De cele mai multe ori, la origine sunt PC-uri pre-instalate cu o copie Windows contrafăcută, piratată, ilegală – adică fără licență corespunzătoare.

GGWA este acordul pentru legalizarea Windows prin licențiere de volum, destinat organizațiilor ce doresc să elimine riscurile asociate licențierii incorecte. Licențele GGWA for Small and Medium Organization – disponibile numai în licențierea de volum – se identifică prin:

Caracteristicile GGWA for Small and Medium Organization:

 • Contractul poate fi semnat pentru minim 5 licențe. Nu există limită superioară de comandă.
 • Contractul este nominal. Se generează un Agreement Number la prima comandă, pe baza căruia clientul poate plasa comenzi suplimentare pe parcursul a doi ani de zile.
 • La fiecare comandă, clientul primește o confirmare electronică a comenzii, pe adresa de notificări online furnizată de către client. Aceste confirmări electronice, împreună cu contractul, facturile de la reseller și dovezile de plată a facturilor constituie, cumulativ, elemente de demonstrare și verificare a deținerii licențelor, care trebuie păstrate.
 • Informațiile nu sunt vizibile pe site-ul Volume Licensing Service Center (VLSC)
 • Licențele achiziționate prin GGWA sunt perpetue
 • Nu se pot transfera de pe un calculator pe altul.
 • Pentru accesul la versiunile viitoare ale Windows, clienții pot adăuga abonamentul SA prin Open License sau Select License în termen de maxim 90 de zile de la achiziția GGWA.
 • În baza contractului GGWA, se pot licenția și afiliați ai companiei client titulare a contractului, dacă există o participație comună între entitățile afiliate de cel puțin 50%.
 • Revânzarea licențelor este interzisă.
 • Include drept de downgrade. În cazul în care clientul folosește o versiune anterioară celei curente, GGWA legalizează folosirea sistemului de operare Windows până la versiuni Windows 95 inclusiv.
 • Suportul media de instalare nu este inclus (nu există nici posibilitate de download). Pentru versiunea curentă (N), kit-ul poate fi achiziționat separat, contra cost, prin comandă la adresa eOpenmedia@msdirectservices.com. Kit-ul costă aproximativ 17 Euro (TVA inclus), iar livrarea durează 5-7 zile lucratoare. Plata se face cu card si se primeste factura.
 • Este suficient un singur kit pentru toate PC-urile licențiate prin GGWA, folosind o singură cheie de volum VLK, asignată la suportul media cumpărat. Cheia de activare (PK – Product Key) se primește la cerere de la Microsoft InfoCenter Romania (puteți discuta în limbile română sau engleză) sau de la VLSC Support (puteți discuta/scrie în limbile engleză, franceză sau germană) pe baza numărului de contract.

 

Licențe Microsoft OEM, software preinstalat pe calculatoarele noi achiziționate

Licențele OEM – prescurtare de la Original Equipment Manufacturer – sunt destinate producătorilor de echipamente de calcul, celor care asamblează sau comercializează calculatoare. Aceștia preinstalează produsele software și furnizează apoi calculatoarele gata pregătite pentru a fi folosite de către utilizatorii finali.

Prețurile licențelor OEM sunt în general mai scăzute decât produsele FPP, tocmai pentru ca firmele System Builder2 să poată oferi la prețuri convenabile calculatoare cu software preinstalat profesional.

Microsoft recomandă tuturor utilizatorilor achiziționarea sistemului de operare Windows în regim OEM. Calculatoarele cu Windows preinstalat funcționează imediat ce au fost achiziționate și au avantajul unui cost redus al sistemului de operare. În plus, programele de licențiere în volum ale Microsoft pornesc de la premiza că sistemul de operare este gata instalat și licențiat; veți afla mai jos de ce.

Întrebări frecvente despre licențele OEM

De ce nu am voie să mut licența mea Windows OEM pe alt calculator?

Sistemul de operare este o componentă critică în buna funcționare a unui calculator. Un sistem de operare este strâns legat de dispozitivele hardware ale acelui calculator. Cooperarea intimă și corectă dintre sistem de operare și hardware este condiționată de prezența driverelor și setărilor corecte, configurate de cel care instalează Windows pe un calculator.

Iată de ce, firma sau persoana care instalează sistemul de operare pe un calculator poartă o anumită responsabilitate vis-a-vis de buna funcționare.

Această responsabilitate este cuprinsă în licența Windows OEM. Cine instalează sistemul de operare, trebuie să asigure suportul acestuia pe acel calculator. Mai concret, cine desface pachetul licenței Windows OEM, va instala produsul și va asigura suportul tehnic pentru acesta. Această obligație pică, de cele mai multe ori, asupra firmei IT care a asamblat, configurat și livrat calculatorul cu Windows preinstalat.

Mutarea licenței pe alt calculator ar obliga firma care a instalat sistemul de operare să asigure suportul pentru o configurație pe care nu a creat-o, cel puțin potențial. Cum în lume există zeci de mii de firme care asamblează calculatoare și preinstalează Windows OEM, livrând multe milioane de PC-uri, licența Microsoft OEM trebuie să asigure o protecție la nivel juridic și practic acestor firme.

Acesta este motivul pentru care un produs Microsoft preinstalat OEM pe un calculator nu mai poate fi mutat, conform licenței, pe alt calculator.

Există produsul standard Windows în licențierea de volum?

DA. Mai nou, Windows poate fi achiziționat prin licențierea în volum, dar numai în cadrul licențierii de tip Get Genuine Windows Agreement și doar în scenarii de legalizare a bazei de PC-uri instalate.

În contracte Open License, Open Value Subscription și toate celelalte programe de licențiere în volum Microsoft, Windows apare doar ca licență de upgrade. Cu alte cuvinte, pe calculatoare trebuie deja să existe o licență standard de Windows. În aceste condiții, Microsoft încurajează preinstalarea OEM a sistemului de operare Windows de către firmele IT care asamblează și comercializează calculatoare.

Ca utilizator final, pot cumpăra licențe Windows OEM?

NU. Conform System Builder License Agreement, entitatea care desface cutia OEM este obligată să instaleze licența pe un calculator nou, să vândă acel calculator și să asigure suportul pentru instanța Windows instalată OEM.

Odată cu apariția soluțiilor de legalizare GGK și GGWA, licențele OEM nu mai pot fi folosite în scenarii de legalizare.

Cum obțin alte produse OEM decât Windows? Microsoft Office, servere, aplicații?

Aplicațiile și serverele în regim OEM se pot achiziționa numai împreună cu un calculator complet asamblat.

Nu toate produsele Microsoft sunt disponibile în regim OEM. Produsele ce nu sunt comercializate în regim OEM pot fi însă achiziționate prin licențierea de volum: Open License, Open Value Subscription etc.

Acest site folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe detalii...

Setarile cookie de pe acest site sunt setate ca "accepta cookie-uri", tocmai pentru a furniza vizitatorilor o experiență mult mai bună de navigare. Dacă continui să navighezi pe acest site fără să modifici setările cookie sau dacă apeși butonul "Accept" din notificarea din josul paginii, după ce inchizi acest pop-up, atunci inseamnă ca îți exprimi acordul pentru acest lucru. Informații detaliate despre cookie-uri găsești pe pagina Free Form Factory SRL: http://3form.ro/cookie-policy.

Inchide