Cos 0
Sageata
Cos 0
×

Recuperare parola

Serviciile noastre

Sustinem servicii IT pentru companii mici, medii si mari. Oferim atat servicii IT punctuale Cloud si/sau On-Prem (analiza infrastructura IT, asset management, instalare si configurare solutii infrastructură IT Cloud si/sau on-prem, implementare solutii de stocare & backup, virtualizare etc), cat si servicii de tip help desk si service desk. Cu experienta celor peste 800 clienti cu care am lucrat pana acum, prin maxima seriozitate, consecventa, munca si dedicare, suntem siguri ca putem aduce valoare si afacerii tale.

Investim constant în instruire, atat in cea tehnica, cat si de dezvoltare personala. Este important sa fim la fi la zi cu noile tehnologii, singurele capabile sa inoveze si sa aduca valoare reala fiecarei afaceri. Si este important sa relationăm in armonie si in acord cu asteptarile clientilor nostri.

 

Afacerea ta s-a dezvoltat peste asteptari, ai nevoie de un upgrade important al infrastructurii IT si posibilitatea de a plati esalonat?

Iti doresti sa construiesti o infrastructura IT de tip hibrid si ai nevoie de suport pentru analiza si implementare?

Ai nevoie sa virtualizezi serviciile de tip server sau chiar statiile de lucru de tip Office si chiar proiectare?

Tocmai ti-au fost criptate datele importante din firma si nu poti restaura din arhiva back-up existenta?

Intampini probleme cu disponibilitatea datelor, nu stii care este cauza si ce solutii te-ar ajuta sa rezolvi aceasta situatie?

Echipa ta IT nu poate acoperi competente tehnice specifice si complexe si ai nevoie de suport IT extern?

Proiectele tale IT au o rata mica de adoptie, ai nevoie de un plan inovator si durabil pentru ca organizatia ta sa-si atinga obiectivele?

Iată mai jos doar o parte din serviciile la care poți apela

Analiza infrastructurii it

Consultanta IT

Modul in care oamenii lucreaza impreuna este in continua schimbare. Oamenii devin din ce in ce mai conectati prin tehnologie, afacerile se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnolgie, iar asta obliga oamenii si mediul de afaceri sa se adapteze noilor schimbari si implicit sa accepte ajutorul pe care il pot obtine de la tehnologie.

Consultanta IT

Analiza si optimizare

Analiza presupune examinarea și evaluarea infrastructurii IT a unei organizații, a politicilor, operațiunilor și modul în care acestea susțin și dezvoltă activitatea întregii afaceri. Într-un mediu atât de dinamic, este aproape vital pentru întreaga afacere să existe o arhitectură de rețea sigură, care să suporte viitoare implementări tehnologice și să ofere acces permanent și sigur la informații.

SAM

Asset Management

Administrarea bunurilor IT presupune integrarea resurselor umane, a proceselor si a tehnologiilor astfel incat sa fie permisa urmărirea, evaluarea, utilizarea si administrarea echipamentelor hardware si a licentelor software din cadrul unei organizatii.

Securitatea informatiilor

Securitatea informatiilor

Practica prin care prevenim accesul neautorizat, utilizarea, dezvaluirea, modificarea, inregistrarea sau distrugerea informatiilor. Informatiile sau datele pot exista sub orice forma: fizica sau electronica. Securitatea informatiilor se concentreaza in mod principal pe protejarea echilibrata a confidentialitatii, integritatii si disponibilitatii datelor, mentinand in acelasi timp atentia si asupra modului eficient de implementare a politicilor fara a afecta functionarea organizatiei.

Teste de penetrare

Instalare si configurare

Infrastructura IT reprezinta totalitatea echipamentelor fizice (hardware), a aplicatiilor software, proceselor si a serviciilor IT care sustin intreaga tehnologie a unei companii. Fie ca este vorba de solutii noi, de cele existente sau chiar de upgrade-ul acestora, te ajutam sa obtii maximum de rezultate din investitiile facute in echipamente si software.

Achizitii it

Virtualizare

Virtualizarea poate creste agilitatea, flexibilitatea si scalabilitatea IT, creand in același timp economii semnificative de costuri. Mobilitatea mare a volumului de munca, performanta sporita si disponibilitatea resurselor, operatiunile automatizate - toate acestea sunt beneficii ale virtualizarii care fac IT-ul mai simplu de gestionat si mai putin costisitor de operat si intretinut.

Analiza

Consultanta in domeniul transformarii digitale


Modul in care oamenii lucreaza impreuna este in continua schimbare. Oamenii devin din ce in ce mai conectati prin tehnologie, afacerile se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnolgie, iar asta obliga oamenii si mediul de afaceri sa se adapteze noilor schimbari si implicit sa accepte ajutorul pe care il pot obtine de la tehnologie. Forta este data acum de cei care se misca intr-un mediu digitalizat.

Intelegem cerintele clientilor si obiectivele lor de business, furnizam sfaturi strategice despre cum pot folosi noile tehnologii pentru a-si realiza obiectivele de business, gestionam proiectele IT si colaboram cu personalul tehnic intern.

Experienta ca furnizor de solutii software si echipamente hardware specializate, piata furnizorilor IT, situatiile complexe de care ne-am lovit, sunt atuurile si garantia care ne recomanda pentru analiza, sfaturi si recomandari pentru intreaga infrastructura IT.

Pasii pe care ii propunem in planul de consultanta:

 • analiza cerintelor privind infrastructura IT din cadrul organizatiei
 • analiza organizatiei, proceselor si departamentelor din cadrul organizatiei si modul in care acestea sunt sustinute de infrastructura IT actuala
 • sfaturi privind noile tehnologii si modul in care organizatia le poate intregra in infrastructura IT existenta
 • second opinion privind modul in care este organizata infrastructura IT actuala
 • tips&tricks privind procesul intern de achizitie software si hardware
 • sfaturi privind analiza de conformitate software
 • propuneri de solutii IT plecand de la cerintele tehnice si de afaceri ale organizatiei
Analiza

Analiza si optimizarea infrastructurii IT


Analiza presupune examinarea și evaluarea infrastructurii IT a unei organizații, a politicilor, operațiunilor și modul în care acestea susțin și dezvoltă activitatea întregii afaceri. Într-un mediu atât de dinamic, este aproape vital pentru întreaga afacere să existe o arhitectură de rețea sigură, care să suporte viitoare implementări tehnologice și să ofere acces permanent și sigur la informații. Astfel, prin evaluarea pe care noi o realizăm, determinăm dacă:

 • infrastructura IT la momentul analizei este complet documentată;
 • sistemele implementate oferă protecție asupra activelor IT din organizație;
 • sistemele mențin integritatea datelor și funcționează eficient, astfel încât să fie realizate obiectivele întregii organizații.
PC

Pentru PC-uri:

 • analiza de securitate și disponibilitatea de operare;
 • analiza serviciilor și aplicațiilor software;
 • analiza procedurilor de backup/restore.
PC

Pentru servere:

 • analiza structurii logice a serverelor;
 • analiza serviciilor și aplicațiilor software;
 • analiza disponibilității datelor;
 • analiza serviciilor care rulează pe servere;
 • analiza de securitate a sistemelor de operare;
 • analiza procedurilor de backup/restore.
PC

Pentru retea:

 • analiza echipamentelor de comunicații și a rolului acestora în infrastructura IT;
 • fluxurile de date;
 • analiza arhitecturii de rețea;
 • identificare și documentare conexiuni, echipamente business critical;
 • identificarea potențialelor breșe de securitate;
 • analiza structurii logice a echipamentelor și modul în care comunică;
 • gradul de încărcare și de utilizare al resurselor;
 • analiza configurațiilor.
Analiza

Asset Management


Administrarea bunurilor IT presupune integrarea resurselor umane, a proceselor si a tehnologiilor astfel incat sa fie permisa urmărirea, evaluarea, utilizarea si administrarea echipamentelor hardware si a licentelor software din cadrul unei organizatii. Obiectivul fiind acela de a reduce costurile cu investitiile IT, cu resursele umane (implicate in analiza nevoilor, procurarea, administrarea si urmarirea acestor investitii) si riscul inerent rezultat din detinerea si administrarea bunurilor IT, fara a compromite nivelul de tehnologie si serviciile necesare organizatiei pentru a opera la un nivel optim.

Companiile care recunosc valoarea unui program de tip AM si aleg sa il implementeze, au fost capabili sa reduca TCO, sa administreze eficient schimbarile de tehnologie, sa minimizeze riscurile de securitate si sa limiteze riscul de neconformitate.

Activităti incluse in procesul de Asset Management:

 • evaluarea mediului IT existent;
 • definirea resurselor umane necesare intregului procesul AM;
 • stabilirea parametrilor si rularea inventarului pe infrastructura existenta;
 • analiza gradului de utilizare a bunurilor IT descoperite;
 • potrivirea inventarului IT utilizat cu cel detinut;
 • analiza de cost fata de aplicatiile instalate, cele utilizate si cele achiziționate;
 • analiza si optimizarea solutiilor IT impelmentate;
 • propuneri de reducere a costurilor cu investitiile IT;
 • documentarea si comunicarea politicilor si procedurilor IT;
 • setarea pasilor pentru reevaluari viitoare.
Analiza

Solutii cloud


O solutie bazata pe infrastructura de tip cloud se refera la diverse tipuri de servicii de retea, retele de calculatoare si servere, sisteme de stocare, aplicatii sau resurse accesate prin Internet. Avantajele solutiilor tip cloud, atat pentru utilizatorii finali, cat si pentru companii includ: capacitate sporita, scalabilitate, functionalitate neintrerupta si costuri reduse de mentenanta. In plus, solutiile bazate pe cloud permit companiilor sa se concentreze pe business, mai degraba decat pe sarcini consumatoare de timp, non-core.

Pe masura ce rata de adoptare a solutiilor bazate pe cloud continua sa creasca in zona intreprinderilor mici si mijlocii, costurile scad si ele si devin destul de accesibile pentru aceste tipuri de companii. De exemplu, o licenta Microsoft 365 de tip SaaS variaza de la 9 la 17 Euro/utilizator/luna, fara angajament anual, cu posibilitatea de a beneficia de actualizari software periodice.

Cele 3 modele de servicii de tip cloud sunt:

 • Infrastructure as a Service (IaaS) Pune la dispozitie resurse esentiale de calcul, stocare si retea pentru orice tip de companie. O astfel de solutie va ajuta sa reduceti costurile de intretinere hardware, sa reduceti costurile de achizitie pentru echipamentele hardware si sa obtineti informatii despre afacere in timp real. Solutiile IaaS ofera flexibilitate in scalarea resursele IT in functie de nevoi. Fiecare resursa este oferita ca o componenta de serviciu separata si platiti doar atata timp cat aveti nevoie de aceasta si o folositi.
 • Platform as a Service (PaaS) Este un mediu de dezvoltare și implementare in cloud, cu resurse care va permit sa livrati aplicatii simple si sofisticate bazate pe infrastructura cloud. Ca si in cazul IaaS, PaaS include infrastructura hardware (servere, sisteme de stocare si echipamente de retea), dar si instrumentele de dezvoltare, servicii de business intelligence (BI), sisteme de gestionare a bazelor de date si multe altele. PaaS este conceput pentru a sustine ciclul complet de viata al aplicatiilor: construirea, testarea, implementarea, gestionarea si actualizarea acestora. Cu PaaS evitati cheltuielile si complexitatea cumpararii si gestionarii licentelor software, a infrastructurii de aplicatii, a instrumentelor de dezvoltare si a altor resurse necesare.
 • Software as a Service (SaaS) Permite utilizatorilor sa se conecteze si sa utilizeze aplicatii bazate pe cloud. Exemplele clasice sunt: e-mailul, calendarul si instrumentele de birou (Microsoft Office 365), dar majoritatea producatorilor software (Autodesk, Adobe, Acronis, Kaspersky, Bitdefender etc) au ales licentierea software de tip SaaS, renuntand la licentierea de tip perpetuu. Instalarea aplicatiilor se poate face, in general, on-prem, dar gestionarea acestora se realizeaza acum prin intermediul consolelor de administrare de tip cloud. Desigur, exista si solutii software care pot fi accesate direct din browser.

Analiza

Securitatea informatiilor


Practica prin care prevenim accesul neautorizat, utilizarea, dezvaluirea, modificarea, inregistrarea sau distrugerea informatiilor. Informatiile sau datele pot exista sub orice forma: fizica sau electronica. Securitatea informatiilor se concentreaza in mod principal pe protejarea echilibrata a confidentialitatii, integritatii si disponibilitatii datelor, mentinand in acelasi timp atentia si asupra modului eficient de implementare a politicilor fara a afecta functionarea organizatiei. Toate acestea, prin identificarea activelor, posibile surse pentru amenintarile informatice, vulnerabilitati, impactul asupra afacerii, urmate de evaluarea eficientei privind gestionarea acestor riscuri.

Auditul de securitate

Auditul de securitate reprezinta analiza cu cel mai inalt grad de detaliere a vulnerabilitatilor sistemului informatic, identificand bresele de securitate la nivelul fiecarui element activ de retea ce se bazeaza pe IP (desktop, server, router, firewall, switch, network printer etc.). Pe baza rezultatelor de la audit, construim lista de recomandari si propunerile aferente urmatoarelor zone:

 • politici de securitate interna;
 • proceduri de back-up, proceduri de update, etc;
 • administrarea corecta a serverelor pentru o retea securizata;
 • modalitati de asigurare a securitatii datelor;
 • transferul datelor cu caracter personal;
 • managementul furnizorilor IT externi;
 • politici privind utilizarea si securitatea dispozitivelor mobile;
 • retentia datelor cu caracter personal si securitatea distrugerii acestora;
 • propuneri de imbunatatire.

Teste de penetrare

Testele se impart in categorii, fiecare avand subcomponente. Aceasta ierarhie permite alegerea serviciilor necesare, reducand astfel complexitatea si costul solutiei.

Black box – pornim de la scanarea vulnerabilitatilor la limita externa, pana la analiza la nivel de perimetru. In anumite situatii, efectuam analiza si dincolo de perimetru. In cazul site-urilor web/baze de date, analizam totul din exterior (fara credentiale de acces) si incearcam gasirea unei modalitati de elevare a privilegiilor. In anumite situatii, este posibil sa scanam si zone din reteaua interna. In timpul testarii, pastram legatura cu departamentul IT pentru a valida anumite actiuni. Nefiind furnizate informatii confidentiale, acest tip de atac are un set de reguli: NU se vor efectua atacuri DDoS, NU se vor exploata vulnerabilitati daca acestea ar putea perturba activitatea companiei, NU se va folosi malware in cadrul atacului.

Grey box – echipa de testare are acces la schema infrastructurii IT, informatii despre sisteme, incluzand codul sursa si/sau privilegii administrative. In timpul acestei testari, simulam o activitate rau voitoare si nelegitima care sa reflecte ceea ce s-ar putea intampla in cazul in care atacatorul, care a trecut de primul nivel de securitate, are acces la codul sursa, digrama de retea si, eventual, chiar la unele parole. Doar la cerere expresa, aditional acestei categorii de teste, putem efectua si teste de mare risc: DoS, DDoS, malware injection, brute force etc.

Analiza

Instalare, configurare si mentenanta infrastructura IT


Infrastructura IT reprezinta totalitatea echipamentelor fizice (hardware), a aplicatiilor software, proceselor si a serviciilor IT care sustin intreaga tehnologie a unei companii. Fie ca este vorba de solutii noi, de cele existente sau chiar de upgrade-ul acestora, te ajutam sa obtii maximum de rezultate din investitiile facute in echipamente si software. Suntem alaturi de tine inca din etapa de analiza, cat si dupa etapa de implementare si post-implementare. Mentenanta solutiilor implementate se face in functie de nevoi: reactiv si proactiv, situatie in care iti spunem si ce poti imbunatatiri poti face pe parcursul utilizarii solutiilor implementate.

Implementare solutii IT integrate:

 • Servicii de design si proiectare infrastructura IT completa
 • Instalare si configurare echipamente hardware (rack, server, storage, firewall etc)
 • Instalare si configurare aplicatii software (Windows Server, Exchange, SQL Server, SharePoint Server etc)
 • Instalare si configurare servicii on-prem (DNS, DHCP, AD, VPN, Remote Access etc)
 • Instalare si configurare servicii Cloud si/sau Hibrid (Office365, Exchange Online, Teams, Azure etc)

Servicii de retea (switch, router, Internet, WiFi, VPN.):

 • Servicii de design si proiectare pentru topologii de retea (LAN/WAN/ Wireless)
 • Implementare fizica si solutii pentru echipamente de interconectare
 • Diagnosticare, testare si analiza retele
 • Instalare si mentenanta echipamente active de retea (switch-uri, routere, ..etc)
 • Configurare componente active de retea (switch-uri, routere, ..etc)
 • Configurare, securizare si monitorizare retele LAN/WAN/Wireless
 • Instalare, configurare si administrare switch-uri cu administrare
 • Diagnosticare şi remediere blocajelor de traffic

Instalare și configurare OS si aplicatii:

 • Instalare și optimizare sistem de operare Windows, inclusiv SP si upgrade de versiuni
 • Instalare si configurare aplicatii de tip Office stand_alone sau Cloud
 • Configurare client de email, inclusiv import & export de mailbox
 • Instalare si configurare antivirus, antimalware, firewall
 • Instalare si configurare software specializat

Instalare și configurare periferice:

 • verificarea compatibilitatii echipamentului cu sistemul de calcul existent
 • instalarea echipamentului si a driverelor necesare
 • testarea si punerea in functiune a echipamentului
Analiza

Virtualizare


Virtualizarea poate creste agilitatea, flexibilitatea si scalabilitatea IT, creand in același timp economii semnificative de costuri. Mobilitatea mare a volumului de munca, performanta sporita si disponibilitatea resurselor, operatiunile automatizate - toate acestea sunt beneficii ale virtualizarii care fac IT-ul mai simplu de gestionat si mai putin costisitor de operat si intretinut.

Pentru serviciile IT critice, platforma de virtualizare cel mai des recomandata este cea de tip cluster multi-nod, cu optiune de failover fara intreruperea functionarii masinilor virtuale. Platformele pe care le folosim in virtualizare sunt VMware, Hyper-V si XenServer.

Cand vorbim de virtualizarea unei infrastructuri IT, putem face referire la:

 • Virtualizarea de servere – cu o serie de avantaje, printre care: necesar scazut pentru viteza din retea/echipamente, costuri scazute cu consumul de energie si puterea de racire, reducerea timpului consumat cu procedura de achizitie si instalare/configurare a unui nou echipament fizic.
 • Virtualizarea statiilor de lucru – cu o serie de avantaje, printre care: acces la toate resursele echipamentului de oriunde, costul scazut cu licentierea software, centralizarea controlului asupra datelor din motive de securitate, costuri reduce de administrare si management.
 • Virtualizarea de aplicatii – cu o serie de avantaje, printre care: portabilitate marita prin implementare facila, reduce nevoia si costurile de integrare, pastreaza sistemul de operare curat.
Analiza

Externalizarea achizitiilor IT


Reunind cel mai cuprinzator portofoliu de produse si servicii, tehnologiile noi de tip Cloud, transparenta si independenta fata de furnizori, experienta extinsa si portofoliul de clienti care au beneficiat de serviciile noastre, Free Form Factory obtine rezultate impresionante transpuse in beneficii pentru client. Cele mai bune rezultate sunt obtinute de cei mai buni oameni. Din parerile clientilor nostri, rezulta ca beneficiati de transparenta, promptitudine, flexibilitate, inovatie, integritate si profesionalism.

Furnizam servicii de externalizare a achizitiilor IT, oferind un set flexibil de optiuni, personalizate, configurate astfel incat sa raspunda nevoilor specifice.

Alegi sa externalizezi achizitiile IT atunci cand:

 • Ai nevoie de cineva experimentat in zona achizitiilor IT, care este in contact cu piata furnizorilor
 • Vrei sa obtii o mai buna gestionare a furnizorilor IT si ai nevoie sa intelegi care sunt cei mai buni si cei mai potriviti furnizori pentru proiectele tale
 • Ai nevoie de asumare si implicare pentru a obtine cele mai potrivite solutii, la un pret corect
 • Vrei sa minimizezi costurile cu investitiile IT
 • Ai nevoie de a doua opinie tehnica si comerciala pentru proiectele de achizitii IT
 • Te intereseaza sa obtii o analiza a cheltuielilor cu investitiile IT versus nevoile reale din companie/gradul de utilizare a solutiilor existente
 • Te intereseaza siguranta si conformitatea achizitiilor facute.

Etapele procesului pe care îl derulăm:

 • Analiza cerintelor pentru solutiile software, hardware si serviciile IT
 • Definirea solutiilor tehnice potrivite cerintelor
 • Generarea si administrarea listei de furnizori potriviti pentru solutiile necesare (min 3-5 furnizori/brand)
 • Generarea si transmiterea cererii de oferta
 • Centralizarea ofertelor
 • Analiza ofertelor, avantajelor si beneficiilor tehnice si financiare
 • Negocierea finala cu lista scurta de furnizori
 • Analiza contractelor de achizitie si verificarea conformitatii pentru fiecare solutie negociata
 • Procesarea comenzilor pentru solutiile stabilite
 • Urmarirea livrarii si centralizarea livrabilelor
 • Urmărirea implementarii, a utilizarii solutiilor si modul in care acestea ajuta in derularea afacerii clientului

Despre

Informatii legale

Copyright @ Free Form Factory 2021