EffiChem


Solutie software LIMS, QMS, DMS, LMS si de evaluare a datelor statistice, complet configurabila, conceputa pentru asigurarea conformitatii si functionarii companiilor cu cerinta de acreditare ISO 17025. Solutia este dezvoltata în conformitate cu cerintele armonizate GMP pentru SUA, UE, JP si intreaga lume, inclusiv US FDA 21 CFR Sectiunea 210 si 211, GMP UE Volumul 4, suplimentul 11 (Anexa 11), Codul CFR Titlul 21 Partea 11 si in conformitate cu GAMP 5 pentru validarea sistemelor computerizate.

De ce EffiChem:

Integritatea datelor

In conformitate cu reglementarile si standardele actuale, dar si cu cerintele autoritatii de reglementare si asteptarile clientilor. Securitatea, integritatea si trasabilitatea datelor sunt 100% garantate.

Laborator productiv

Automatizarea proceselor de laborator prin intermediul fluxurilor de lucru configurabile; de la primirea esantionului la Certificatul de analiza sau un Raport de testare, inclusiv notificari prin e-mail si raportare manageriala.

Inregistrari electronice de calitate

Documente controlate si managementul instruirilor, abaterilor, controlului modificarilor, investigatiilor OOS, reclamatiilor, auditurilor, observatiilor si CAPA.

Abordare personalizata

Implementari adaptate de la caz la caz, care corespund dimensiunii, cerintelor si asteptarilor clientilor individuali. Parteneriat pe termen lung. Simplificarea activitatii administratorilor IT.

Referinte:

Module

I. LIMS- Managementul laboratorului

LIMS este utilizat pentru a gestiona procesele din laborator si pentru a pastra inregistrarile de calitate aferente. Procesul de baza este testarea esantioanelor sau loturilor, inregistrarea rezultatelor si compararea acestora cu specificatiile. Acest proces consta in primirea esantionului, testarea si introducerea rezultatelor, inspectia esantionului, aprobarea si raportarea. Acest proces este precedat de crearea specificatiilor si de dezvoltarea si validarea metodelor de testare, care sunt, de asemenea, inregistrate, gestionate si evaluate prin intermediul LIMS. Acelasi lucru este valabil si pentru managementul inregistrarii si calibrarii echipamentelor, pentru certificarea materialelor de referinta si monitorizarea valabilitatii, precum si pentru inregistrarea substantelor chimice, a solutiilor, a coloanelor cromatografice si a materialelor auxiliare.
De asemenea, LIMS permite planificarea, inregistrarea si evaluarea eficienta a studiilor de stabilitate, inregistrarea datelor de monitorizare a mediului si a datelor din sistemele de sprijin. Poate functiona cu coduri de bare si coduri QR si sprijina raportarea manageriala.

Principalele functionalitati si module LIMS

Gestionarea esantioanelor si pastrarea rezultatelor, inclusiv Ciclul de revizuire, aprobarea si dezvoltarea certificatelor de analiza.
Conectarea echipamentelor si sistemelor ERP (in curs de dezvoltare)
Managementul studiilor de stabilitate
Gestionarea si calibrarea echipamentelor/instrumentelor
Standarde de referinta/managementul materialelor
Monitorizarea mediului si a utilitatilor
Raportare manageriala si prezentari generale
Gestionarea specificatiilor si a metodelor de testare

Managementul esantioanelor si al rezultatelor

Procesul de baza in laborator este managementul esantioanelor si al rezultatelor. Procesul incepe cu primirea unui esantion in laborator, continua cu inregistrarea si atribuirea specificatiilor de testare, testarea si inregistrarea rezultatelor, evaluarea automata a rezultatelor in raport cu specificatiile, revizuirea si aprobarea rezultatelor, aprobarea esantionului, crearea si tiparirea certificatului de analiza sau a rapoartelor de testare si/sau eliberarea lotului corespunzator pentru utilizare ulterioara.

Alte module si functionalitati

II. QMS - Managementul calitatii

Sistemul de management al calitatii, QMS, este utilizat pentru a pastra inregistrari si a gestiona procesele de calitate intr-un laborator de control sau in intreaga organizatie. Domeniul de aplicare include inregistrarea si evaluarea abaterilor, procesul de gestionare a modificărilor, audituri si observatii, managementul CAPA (actiuni corective si preventive), investigarea rezultatelor in afara specificatiilor (OOS) si in afara tendintelor (OOT), gestionarea reclamatiilor si gestionarea riscurilor.

Fluxurile de lucru sunt configurate pentru a corespunde cerintelor si proceselor clientilor si pot utiliza notificari prin e-mail, atribuiri de sarcini, escaladare si alte functionalitati generale, inclusiv raportare manageriala.

Principalele functionalitati si module QMS

Gestionarea abaterilor
Managementul controlului modificarilor
Audituri si observatii
Managementul CAPA
Rezultate in afara specificatiilor (OOS)
Reclamatii
Gestionarea riscurilor

Managementul abaterilor sau a activitatilor neconforme

Modulul pentru managementul abaterilor sau al activitatilor neconforme va permite sa inregistrati o abatere de la o procedura, metoda, proces, specificatie sau altele, sa evaluati si sa consemnati daca aceasta este semnificativa sau nu. Sistemul ajuta la investigarea si inregistrarea cauzei principale a abaterii si poate asigura, prin actiuni corective si preventive, faptul ca abaterea nu se va repeta. Pe langa imbunatatirea calitatii, aceasta masura are, de asemenea, un impact asupra costurilor. Cel mai mare beneficiu al unui management adecvat al abaterilor este faptul ca aceleasi abateri nu se vor repeta si nu vor necesita resurse pentru investigare si gestionarea impactului.

Alte module si functionalitati

III. DMS si LMS - Managementul documentelor si instruirea

Managementul documentelor si instruirea reprezinta o parte integranta a intregului sistem de management al calitatii, ce poate include procesul complet de la crearea, revizuirea, aprobarea documentelor, la activarea/publicarea, revizuirea periodica, arhivarea sau anularea acestora.
Managementul instruirii este un proces asociat documentatiei, incepand cu crearea de teste, intrebari de testare si definirea rsspunsurilor corecte, permitand inregistrarea si evaluarea raspunsurilor utilizatorilor, cuantificarea punctajului testului, initierea retestarii, in cazul in care testarea anterioara nu a fost finalizata cu succes, monitorizarea termenelor limita de instruire, documentarea proceselor de instruire complete si incomplete, sublinierea si transferarea instruirilor inexistente.
Pentru modulul Managementul documentelor si Instruire, fluxurile de lucru pot fi configurate in functie de cerintele clientilor si de procese si pot utiliza notificari prin e-mail, atribuiri si transferuri de sarcini si alte funcționalitati generale, inclusiv raportare manageriala.

Domeniul de aplicare si utilizarea

Gestionarea documentatiei, inclusiv redactarea, revizuirea, aprobarea, publicarea, revizuire periodica, anularea si arhivarea.
Managementul instruirii, inclusiv teste, intrebari, raspunsuri, evaluarea si notarea raspunsurilor, retestarea, urmarirea si documentarea instruirii finalizate si nefinalizate, notificarea instruirii incomplete.

Documentatie controlata

Procesul de gestionare a documentatiei incepe cu inregistrarea documentului in sistem, continua cu crearea proiectului, revizuirea, aprobarea si publicarea, pe baza carei proceduri documentul este activat si pus la dispozitia altor utilizatori. Odata activat, documentul poate fi utilizat pentru instruire si pentru lucrari efective. Documentul poate fi revizuit ulterior prin intermediul revizuirilor periodice, fie programate sau neprogramate, sau arhivat atunci cand nu este necesar.

Alte module si functionalitati

IV - Evaluaea datelor statistice

Evaluarea datelor statistice poate fi efectuata fie cu ajutorul modulelor LIMS Methods (Metode) sau Samples (Esantioane), fie configurata individual. Evaluarea include, de obicei, evaluarea datelor de validare a metodei, estimarea incertitudinilor privind rezultatele testelor, dezvoltarea si utilizarea diagramelor de control, crearea si utilizarea modelelor de calibrare si evaluarea comparatiilor intre laboratoare.
Daca exista mai multe optiuni pentru evaluarea statistica, toate optiunile sunt incluse. De exemplu, pentru o evaluare corecta a Acuratetei, sistemul ofera un test si o regresie; pentru liniaritate, exista optiunea calculului coeficientului de corelatie, testul ANOVA sau testul Sign. Rezultatul evaluarii datelor statistice cuprinde un rezultat numeric, un grafic si un raport generat automat.

Domeniul de aplicare si utilizarea

Executarea, evaluarea si raportarea studiilor de validare a metodei
Estimarea incertitudinilor
Dezvoltarea si utilizarea graficelor de control
Dezvoltarea si utilizarea modelelor de calibrare
Evaluarea comparatiilor intre laboratoare

Validarea metodelor

Incertitudini, diagrame de control si altele

Solicita un demo

Subscribe la newsletter
Daca vrei sa aflii informații de tehnologii noi si promoții, introdu-ti datele mai jos:

Introducându-ți datele ești de acord cu Politica de Cookie si Politica GDPR!

© 2023 3Form. Toate drepturile rezervate